Hangaards Have

Om os

Havedesigner Anna Hangaard

Jeg designer nye haver såvel som omlægning af gamle haver i by og på land.
Min svendeprøve bestod jeg her i Hangaards Have (24.000 m²).
I 1995 fik Hangaards Have status af seværdighed fra Danmarks turistråd.

Jeg har designet haver for andre lige siden den tid.

 

Hangaards Have

Så enkelt og smukt kan det gøres
 - Hangaards Have Hangaards Have Rosenalle - Hangaards Have Roser i haven - Hangaards Have Midt i rosenbedet - Hangaards Have Gæster i Hangaards Have
Clematis Alabast - Hangaards Have Blodbøg - Hangaards Have Hangaards Have

Historie

Hangaards Have blev lukket for offentligheden i 2011.

Hangaards Have er anlagt i tiden 1986 og til d.d. Det er havedesigner Anna Hangaard der har stået for den overordnede planlægning, og haven er bygget op over vore tanker og ideer om, hvordan man kan anlægge en have, hvor farvesammensætningerne er harmoniske, hvor plantevalget er unik for det vestjyske område og hvor haven alligevel er let at holde. For at opnå et godt resultat i haven har det været nødvendigt at starte med at opbygge et godt læbælte.

I løbet af et år er der tusindvis af pragtfulde øjeblikke i haven, hvoraf her blot skal nævnes nogle få.

Om foråret er der 40-50.000 løgplanter der pryder haven, for derefter at glide godt 700-800 rhododendron og azalea. Vi har også godt 100 forskellige clematis sorter, og de snor sig op i de stedsegrønne træer og buske, giver en dejlig efterblomstring i rhododendron bedene rundt om i haven, eller bliver brugt til bunddækkende planter, hvor de hager sig fast i planter i nærheden.

Sjældne træer og buske blomstrer i sommerens løb, roser i hundredvis, heraf rigtig mange historiske og engelske, til at forskønne øjeblikket og til at give inspiration til hvilke roser man evt. selv kunne tænke sig i haven derhjemme.

Vores store labyrint, med den forsænkede have ”Oasen” har været et yndet mål for børn og børnefamilierne, men en glad latter høres også fra de mange forskellige grupper og foreninger der gæster haven.

Sansehave

Vi har gjort meget ud af at gøre Hangaards Have handicapvenlig, inde såvel som ude. Ligeledes er der en speciel sansehave. En unik oplevelse hvis man er svagtseende eller blind, døv eller hvad det end måtte være. Være i stand til at opleve alle de forskellige dufte bølge omkring sig. Kunne høre lyden af vand eller løvet rasle i vinden, den blide lyd af en klokke, eller den fantastiske samklang i planternes farvesammensætning. Føle bløde og dejlige eller stikkende plantedele og smage bær og frugter i løbet af sæsonen. Masser af oplevelser venter dig i Hangaards Have.


April - Hangaards Have Maj - Hangaards Have Maj - Hangaards Have
Maj - Hangaards Have Maj - juni - Hangaards Have  Hangaards Have
Juni - Hangaards Have Juni - Hangaards Have Bjælkehytte - Hangaards Have
Juli - Hangaards Have Sommerhaven og familiehygge - Hangaards Have Juli - august - Hangaards Have
August - Hangaards Have Efterårsfarver - Hangaards Have Vinter - Hangaards Have
divider-green
Er du interesseret, så kontakt havedesigner
Anna Hangaard på tlf. nr. 9736 4310
divider-green
design, programming and webhosting by Apollomedia.dk